Savjeti - Grijanje

Štednja energije

Štednja energije

Prosječna kuća izgrađena prije 30 i više godina, kroz prozore gubi i do 30 % toplinske energije. Zimi je to energija koja je dobivena loženjem kao trošak energenata, a ljeti kao električna struja koja pogoni klimatske uređaje. Zato je danas zbog uštede energije važno ulagati u nove tehnologije kod izrade prozorskih elemenata. Najisplativija je investicija izmjena starih prozora sa novim. Dobar prozor i dvostruko skuplji od starog investicija koja će se vrlo brzo isplatiti.

Centralno grijanje održavanj

Centralno grijanje održavanj

Kućni sustav centralnog grijanja treba prije sezone provjeriti kako vas ne bi neugodno iznenadio kakav kvar ili otkazivanje istog. Ako je uređaj za grijanje star i često se kvari, te je nedjelotvoran, zamijenite ga novim. Nemojte ići na računicu, pa još će izdržati ovu zimu. Zapamtite, sustav za grijanje redovito zakaže za vrijeme najčešćih hladnoća.

Grijanje Kupaonice

Grijanje Kupaonice

Privatna kućanstva najveći su potrošači energije – oko 25% cijele potrošnje energije u kućanstvima troši se u obliku loživog ulja, plina, benzina, ugljena i struje.

Element zraka u našem domu

Element zraka u našem domu

Od sva četri elementa, zrak je jedini nevidljivi. Ne možemo ga uhvatiti i ako nema propuha ili neugodnog mirisa često ga i nismo ni svjesni. Kvaliteta zraka u našem domu snažno djeluje na cjelokupnu energiju doma. Zrak je postao toliko zagađen da je postalo teško iz njega apsorbirati kisuk i pranu. Prana je životna energija i zato jogiji ističu važnost pravilnog disanja jer nam ono omogućuje uzimanje životne sile koja je oko nas. Osim zraka u gradu, niti zrak u stanovima nije kvalitetan. Često je pun cigaretnog dima, isparavanja boja, različitih ljepila.

Prednosti zidnog grijanja

Prednosti zidnog grijanja

Možete li, umjesto toplih radijatora uz hladne zidove, zamisliti Vaš dom dovoljno i ravnomjerno ugrijan, a zidove pritom prazne i raspoložive da uz njih rasporedite namještaj kako bi Vam najviše odgovaralo. Pri tom da ne morate brinuti o tome da radijator zimi ne smije biti ničim zaklonjen kako bi u Vašem stanu bilo dovoljno toplo, o prašini između radijatorskih rebara ili kako prikriti ružne, debele ili izvijene radijatorske cijevi. Rješenje je u tom slučaju zidno grijanje!

<< 123 >>