Aktualno

Proljetno čišćenje kuće

 

Zima je skoro iz nas, a kalendarsko proljeće počinje za koji dan. Kako bismo u potpunosti uživali u toplim danima koji dolaze potrebno je napraviti svima mrsko, ali neophodno proljetno čišćenje i osvježavanje prostora u kojem boravimo.

Za lakše i brže sređivanje prostora dobro je napraviti plan čišćenja i sređivanja prostora pa ako cijelu akciju rasporedimo na nekoliko dana, neće biti toliko teška. Napravite sve ono što ste tijekom zime odgađali, očistite iza namještaja, operite prozore, temeljito prođite kuhinju i počistite vanjske prostore terase ili balkona ako ih imate.
Dobro bi bilo prostor osvježiti i novim slojem boje, pogotovo ako je od zadnjeg bojanja prošlo nekoliko godina. Uz svježe oličene zidove detalji poput novih zavjesa i jastučića na stolicama također će uljepšati prostorije . Trošak i napor nisu veliki, a rezultat je čist i kao nov prostor u kojem ćete boraviti.
Za kraj pospremite zimsku garderobu koju više nećete nositi i oslobodite prostor za laganiju proljetnu odjeću. Riješite se svih suvišnih stvari, i stare odjeće u garderobi  i drugih predmeta u ostatku stana ili kuće kako bi Vaš prostor prodisao i kako biste dobili mjesta za nove stvari koje su Vam potrebne.
I uživajte u proljeću i lijepom vremenu koje je pred nama!

Proljetno čišćenje kuće
hamag logo eu logo esif logo