Savjeti - Boje i lakovi

Zidne tapete su opet "in" - 2. dio

 

Ukoliko doista želite biti u korak s trendom, jedan zid svog stambenog prostora ćete obavezno obložiti tapetama. Motivi mogu biti različiti.

Primjenom cvjetnih te apstraktnih geometrijskih oblika u kombinaciji različitih boja nećete nikako pogriješiti. Obzirom da su popularni naglašeni motivi s krupnim uzorcima, nikako ne preporučujemo oblaganje svih zidova u prostoru, već samo onog koji će biti naglašen. 

Jaki motivi i atraktivni prikazi bit će istaknutiji i postići pravi efekt u prostoru gdje su ostale plohe zidova u smirenim i neutralnim bojama. Previše naglasaka na zidovima stvorit će konfuziju i atmosferu u kojoj se nećete moći opustiti. Stoga, budite oprezni u odabiru pravih ploha za oblaganje tapetama. Kod velikuh uzoraka preporučujemo bijelu podlogu tapete, koja će se povezati sa bijelim zidovima u prostoru, a kod sitnijih uzoraka dozvoljene su i dinamičnije kombinacije. Poželjno je da je boja okolnih zidova sastavni dio uzorka tapete. Na taj će se način postići veća povezanost prostora. Najbolji motivi za dnevne boravke su oni multiplicirani, jer ne privlače pozornost već samo ukrašavaju prostor.