Savjeti - Boje i lakovi

Postavljenje zidnih naljepnica 1. dio

 

1. Pobrinite se da je površina na koju želite aplicirati naljepnicu glatka i da nema vlage. Ukoliko je površina hrapava i neravna ili vlažna, naljepnica bi se mogla nepravilno zalijepiti ili odlijepiti odmah nakon postavljanja te se u tom slučaju neće moći ponovno zalijepiti. Preporučamo da površinu obrišete suhom krpom prije apliciranja naljepnice. Ukoliko postavljate naljepnicu na namještaj, stakla ili ogledala ne koristiti deterdžente na toj površini prije postavljanja naljepnice.

2.
Izvadite naljepnicu iz tube i raširite na stolu ili podu. Primijetiti ćete da se smotuljak sastoji od 3 dijela:
Bijela pozadinska folija na koju je naljepnica sa motivom zalijepljena, a koja sa stražnje strane ima iscrtane žute kvadrate, Prozirna transferna folija sa prednje strane naljepnice (sa strane s koje možete jasno vidjeti motiv koji želite aplicirati na zid), Između dvije spomenute folije nalazi se vinilna folija koja je zapravo Vaša naljepnica koja će biti zalijepljena na željenu površinu.
Uzmite bankovnu, osobnu ili sličnu karticu te dobro "ispeglajte" cijelu površinu naljepnice kako biste dobro zalijepili vinilnu naljepnicu za prozirnu foliju i pritom istisnuli balončiće zraka. Ukoliko imate naljepnicu sa više komada motiva (npr. set leptira) pojedine motive možete izrezati i razmjestiti gdje hoćete na željenoj površini. Nakon eventualnog izrezivanja ponovo popeglajte plastičnom karticom. Naravno, pri istiskivanju zraka molimo pripazite da "peglate" od sredine prema van kako bi taj isti zrak stvarno i izašao van. 

hamag logo eu logo esif logo