Savjeti - Boje i lakovi

Soboslikarski radovi - 2. dio

 

Ukoliko su vam zidovi u jako lošem stanju ili u malo lošijem, i potrebno vam je gletanje tj. izravnavanje zidova savjetujemo vas da platite nekoga tko to zna napravit. Ukoliko su oštećenja i površine manje te mislite da ih možete sami ispraviti tada i znate šta vam je potrebno te vam želimo mnogo sreće pri izvođenju radova.

Izravnavanje zidova naizgled je vrlo jednostavan posao, ali iziskuje nešto iskustva ili barem da ste vidjeli kako se to radi. Potrebna vam je i dobra masa za izravnavanje zidova koja mora biti idealno zamiješana s vodom u pravilnom omjeru niti pre gusta, a opet ne pre rijetka i naravno bez grudica.

Prije nego odjurite u obližnju trgovinu boja i lakova svakako treba pregledati zidove prije ličenja. Vlažni zidovi se moraju osušiti, a uzorak vlage treba pronaći i ukloniti. Ako se u prostoriji kondenzira para zbog lošeg provjetravanja (kuhinja, kupaonica) ličite zidove bojom koja sprečava kondenzaciju ili ih obložite nekom zidnom oblogom. Stare mrlje od vlage ne mogu se krečiti bez prethodne sanacije !!!

hamag logo eu logo esif logo