Savjeti - Grijanje

Solarna energija - Ušteda - 1. dio

 

Sunčana energija za zagrijavanje vode i podrška grijanju nije zanimljivo samo glede zaštite okoliša, nego Vam pomaže pri štednji!

Moderna tehnika grijanja i tehnika termičkih solarnih postrojenja dozvoljava efikasno korištenje solarnih postrojenja već kod niskih temperatura i niskom stupnju korištenja. Svejedno dali novogradnja ili modernizacija – u svakom slučaju biste trebali razmisliti o solarnom postrojenju!
Solarno postrojenje ljeti može u potpunosti pokriti potrošnju energije tople vode (tuš, kupaonica, kuhinja, itd.). U prosjeku se godišnja potreba pokriva 60%. U prelaznim mjesecima možete pored toga koristiti toplotu kao podršku grijanju.

Solarna energija – djeluje li i kada nema sunca?
Zagrijavanje pitke vode i podrška grijanju – to su glavna područja korištenja modernih solarnih postrojenja.
Sa solarnim postrojenjem može se pokriti 60% godišnje potrebe za energijom tj. toplotom – ovisno o vrsti zgrade. U ljetnim mjesecima to pokriće iznosi i čak 100%. Kod solarnog postrojenja treba rabiti kombi rezervoar, kako bi se imala i topla voda, kada sunce ne sja. Tada se zagrijavanje vode obavlja na konvencionalni način, npr. s plinom ili sa strujom.

hamag logo eu logo esif logo