Savjeti - Sanitarije

Tuš prilagođen mališanima

 

Za opuštajući efekat tuširanja, a da bi voda dospjela do tijela djeteta, tuš-baterija mora biti lako prilagodljiva visini djeteta. To je praktično rješenje kada dijete samo može da dohvati tuš-bateriju. Da biste bili sigurni da vaša djeca prilikom tuširanja neće odvrnuti vrelu vodu, postoji mogućnost da se blokira temperatura vode.

Takođe, treba obratiti pažnju na predmete preko kojih bi dijete moglo da se spotakne. Da biste spriječili da se vaše dijete povrijedi, kupite tuš bez praga. Možete i ugraditi kade od akrila, jer su one sigurne od klizanja. Za razliku od emajliranog čelika, akrilne kade su izrađene od materijala koji ima manje glatku površinu. Kako bi vaši mališani bili potpuno sigurni nakon izlaska iz kade, nabavite veći tepih koji se brzo suši ili prostrite dvije-tri staze od rupičastog gumiranog materijala toplih boja, tako da pokrivaju gotovo cijelu površinu poda. Tako će prostor dobiti na toplini, a klizavost će se izbjeći. 
Da bi djeci kupatilo bilo oaza opuštanja, kao i odraslima, možete ga ukrasiti patkicom za kupanje, pjenom u boji, spužvicom u obliku medvjedića...