Savjeti - Vodovod i kanalizacija

Elektro i vodovodno - kanalizacijske instalacije

 

Premještanje električnih kablova instalacije u stanu uvijek je neophodno da radi osoba koja je kvalificirana za takve radove. Nikakve električarske ili vodovodno-kanalizacijske popravke u vašem aranžmanu nisu poželjne, osim ukoliko ste kvalificirani za tako nešto. Mala greška može prouzrokovati velike materijalne štete kako u Vašem stanu, tako i u stanovima pored i ispod Vašeg stana. Nemojte bacati nikakve otpatke u toaletnu školjku i kuhinjski sudoper ili lavabo, npr. pelene, ulošci, tamponi, papirne maramice…

Nemojte prosipati ostatke hrane, ulje, prljavštinu i pjesak za održavanje mačije higijene u toaletnu školjku, kuhinjsku sudoper, lavabo ili kadu. U ovakvim i sličnim slučajevima možete začepiti kanalizacioni odvod i prouzrokovati sebi nepotrebne troškove čišćenja i odčepljavanja.
Ukoliko imate priključke za veš mašine, mašine za posudje ili mašine za sušenje rublja budite sigurni da su ispravno postavljeni. Ukoliko odvodno crijevo perilice stavljate na ivicu kade ili toalet školjke, dobro je učvrstite, kako je pritisak vode ne bi pomjerio. Uslijed ispadanja odvodnog crijeva, može doći do poplavljivanja kupatila ili stana i eventualnog oštećenja laminatnih podova, parketa, nameštaja i slično u prostoriji u kojoj se voda izlila. Također, možete prouzrokovati i oštećenja u drugim stanovima poplavom iz vašeg stana vašom nepažnjom.

hamag logo eu logo esif logo