Savjeti - Boje i lakovi

Soboslikarski radovi - 2. dio

Soboslikarski radovi - 2. dio

Ukoliko su vam zidovi u jako lošem stanju ili u malo lošijem, i potrebno vam je gletanje tj. izravnavanje zidova savjetujemo vas da platite nekoga tko to zna napravit. Ukoliko su oštećenja i površine manje te mislite da ih možete sami ispraviti tada i znate šta vam je potrebno te vam želimo mnogo sreće pri izvođenju radova.

Soboslikarski radovi - 1. dio

Soboslikarski radovi - 1. dio

Soboslikarski radovi, ličenje zidova obično je posao u koji se puno ljudi vrlo olako upušta. Bojanje zidova izgleda kao vrlo jednostavan posao koji je svatko u stanju obaviti. Međutim bez ispravne pripreme prostora, zidova i samog izvođenja radova posljedice samostalnog krečenja mogu završiti katastrofalno.

Boje i stilovi

Boje i stilovi

Ukoliko želite da Vaš životni prostor preuredite na profesionalan način, držite se oprobanog recepta koji propisuju arhitekte i dekorateri: odaberite jedan određeni stil i držite se njega tokom cijelog procesa preuređenja Vašeg stana ili kuće.

Principi bojenja prostora

Principi bojenja prostora

Boje se kombiniraju po principu sklada – slične, analogne boje (zeleno-plava, zelena i zeleno-žuta) i principu kontrasta– komplementarne boje za koje, inače, teoretičari boja kažu da se najbolje slažu (crvena i zelena, plava i narnđasta, ljubičasta i žuta). Ukoliko želite mirnu, harmoničnu, relaksirajuću kućnu atmosferu, birajte prvi princip. Princip kontrasta koristi se u dinamičnim i kreativnim prostorima, koji živo komuniciraju sa korisnicima, privlače pažnju gostiju i bude maštu.

Boje: Smeđa, siva, srebrna ...

Boje: Smeđa, siva, srebrna ...

Smeđa boja simbolizira zemlju, snagu, ali i nježnost jeseni. Tako je treba i primjenjivati. Siva boja nosi sve dobro svojih komponenti – crne i bijele. Odlično se kombinira sa akcentima svih duginih boja. Srebrna, zlatna, bakarna, kao detalji u domu su dobre, ali kao osnovne boje koriste se u klubovima, restoranima, izložbenim prostorima.