Savjeti - Boje i lakovi

Obrada i bojanje kovane ograde – 1. dio

Obrada i bojanje kovane ograde – 1. dio

Staru kovanu ogradu ne treba često obnavljati, no čim primjetite da boja nestaje, a pojavljuje se hrda, najbolje je odmah stupiti u akciju. Najprije sa željeza uklonite sve što možete, ostarjeli lak i ispucali temelj, a hrdava mjesta obrusite do svijetlog metala, pazeći da ne bude pregrubih tragova. Za koordinirane djelove metala i naslage boja u teže dostupnim djelovima konstrukcije, u pregibima, kutovima i na ukrasima, čelična je četka najjeftiniji alat no zahtjeva snagu i strpljenje.

Zidnom dekoracijom do atraktivnog prostora – 3. dio

Zidnom dekoracijom do atraktivnog prostora – 3. dio

Drvene zidne obloge unose toplinu u prostor. Načini slaganja drva su različiti, a ovisno o slaganju, vrsti drva kao i završnoj boji, stvorit će se određeni ugođaji u prostoru. Boju i vrstu drva je moguće tematski vezati uz odabrani drveni namještaj ili drvo provući kroz detalje – zidnu oblogu, ručkice i nogice namještaja, dekorativne predmete, itd. Drvene zidne obloge mogu zauzimati samo dijelove ili kompletne zidne površine. S količinom drvenih obloga na zidu ne možete pretjerati, pogotovo jer ih možete slagati u različitim bojama, oblicima i dimenzijama te na taj način razbiti monotoniju većih ploha. Drvo u interijeru oplemenjuje prostor, pa će odabir ovakve vrste zidnih obloga zasigurno biti odlično rješenje.

Zidnom dekoracijom do atraktivnog prostora – 2. dio

Zidnom dekoracijom do atraktivnog prostora – 2. dio

Tapete u dječjim sobama trebaju biti su veselim motivima i živim bojama kako bi poticale dječju razigranost. Učestalim promjenama naljepnica možete na jednostavan način osvježiti prostor, a postavljanjem različitih motiva mijenjati i ugođaj.

Zidnom dekoracijom do atraktivnog prostora – 1. dio

Zidnom dekoracijom do atraktivnog prostora – 1. dio

Dekoracijom zidova pojačavaju se estetski doživljaji prostora. Primjenom tapeta, fototapeta, zidnih naljepnica, obloga od kamena, drva, stakla, bambusa, itd., stvaraju se ambijenti različitih stilskih odrednica i ugođaja prema vlastitim željama.

Veseli uzorci na zidovima

Veseli uzorci na zidovima

Želite li zidne površine osvježiti, a ne sasvim prebojiti, dobar način za to je nanošenje boje preko šablona, jer u tom slučaju zid postaje slikarsko platno koje možete ukrasiti s više ili manje likova te raznih geometrijskih i apstraktnih oblika.

hamag logo eu logo esif logo