Savjeti - Boje i lakovi

Boje: žuta i zelena

Boje: žuta i zelena

Žuta boja je najtoplija i simbolizira svjetlo čiji je izvor Sunce. Snažno je optimistična i dinamična. Preporučuje se za male prostorije i sobe za mlade. Ublažava se bijelom, izbjegavaju se zeleni karakteri i jake žuto-narandžaste kombinacije.

Kako izabrati boje

Kako izabrati boje

Izbor boja u stanu usklađuje se sa željama i navikama domaćina. Dizajner ne nameće svoje omiljene boje. On poznaje pravila slaganja boja, odnose svijetla i tonova, zna modne trendove, ali i kako pojedine boje utiču na raspoloženje.

Tople i hladne boje

Tople i hladne boje

Osnovni utisak i atmosferu svakog prostora diktiraju boje, vještina njihovog kombiniranja, kao i usklađenost sa elementima namještaja i dekorativnim predmetima.

Kombinacija ljetnih boja u vašem domu

Kombinacija ljetnih boja u vašem domu

Prostor u kome živimo može se osvježiti na različite načine. Najjednostavnije i najbrže je to obaviti promjenom boje na zidovima.

Prebojite zidove

Prebojite zidove

Promjena boje zidova je, bez sumnje, najefektnija promena koju možete izazvati u svom stanu ili kući za malo vremena i sa jako malo novca. Ko kaže da bojanje treba da bude temeljan i sveobuhvatan zahvat kada jednu sobu možete osvežiti za svega nekoliko sati, a sve što vam je potrebno je nešto boje, pribora i najlon za pokrivanje nameštaja.

hamag logo eu logo esif logo