Savjeti - Boje i lakovi

Odabir boje: Vodič do ideja

Odabir boje: Vodič do ideja

Vaš dom poznajete bolje nego itko drugi, vjerovatno imate sobe koje biste željeli da su veće, ili druga mjesta gdje biste voljeli provoditi više vremena samo da su malo intimnija i udobnija. Rješenje može biti jednostavno kao što je nova shema boja. Bijeli plafoni i zidovi mogu biti «siguran» odabir, mada neobična boja jedne pločice u podu ili drugi zanimljivi, ali neobični kolor detalji u vašem namještaju mogu učiniti vaš dom izvorom inspiracije.

Savjeti za dekoraciju plafona - 1. dio

Savjeti za dekoraciju plafona - 1. dio

Većina ljudi provodi mnogo vremena birajući podloge i boje za zid i pod, potpuno zaboravljajući na plafone. U suštini, gotovo svi kreče svoje plafone u bijelo, ne dodajući nikakav pigment u farbu. Prava boja, tekstura i uređenje može naglasiti proporcije sobe, promijeniti osjećaj boravka u sobi, i minimizirati bilo kakve fizičke nedostatke.

Crna i bijela su uvijek povoljan spoj boja pri bojanju interijera

Crna i bijela su uvijek povoljan spoj boja pri bojanju interijera

To je zato što crna simbolizuje vodu, koju u produktivnom ciklusu elemenata proizvodi bijeli metal. Ovo znači da je kombinacija harmonična i uravnotežena, i predstavlja dobro predskazanje za vodeni sektor.

Boja zidova za dobru sreću

Boja zidova za dobru sreću

Odgovarajući zidovi obojeni jakom bojom, koja odražava vaše najvažnije težnje, odličan su feng shui. Odaberite neke od zidova u trpezariji i dnevnoj sobi. Prema tome, ako su slava i priznanje ono što želite, odaberite južni zid dnevne sobe ili trpezarije i obojite ga jarko crvenom bojom! To stvara snažnu jang energiju, zato neka to bude samo jedan zid inače ćete pretjerati.

hamag logo eu logo esif logo