Savjeti - Grijanje

Centralno grijanje održavanj

Centralno grijanje održavanj

Kućni sustav centralnog grijanja treba prije sezone provjeriti kako vas ne bi neugodno iznenadio kakav kvar ili otkazivanje istog. Ako je uređaj za grijanje star i često se kvari, te je nedjelotvoran, zamijenite ga novim. Nemojte ići na računicu, pa još će izdržati ovu zimu. Zapamtite, sustav za grijanje redovito zakaže za vrijeme najčešćih hladnoća.

Grijanje Kupaonice

Grijanje Kupaonice

Privatna kućanstva najveći su potrošači energije – oko 25% cijele potrošnje energije u kućanstvima troši se u obliku loživog ulja, plina, benzina, ugljena i struje.

Element zraka u našem domu

Element zraka u našem domu

Od sva četri elementa, zrak je jedini nevidljivi. Ne možemo ga uhvatiti i ako nema propuha ili neugodnog mirisa često ga i nismo ni svjesni. Kvaliteta zraka u našem domu snažno djeluje na cjelokupnu energiju doma. Zrak je postao toliko zagađen da je postalo teško iz njega apsorbirati kisuk i pranu. Prana je životna energija i zato jogiji ističu važnost pravilnog disanja jer nam ono omogućuje uzimanje životne sile koja je oko nas. Osim zraka u gradu, niti zrak u stanovima nije kvalitetan. Često je pun cigaretnog dima, isparavanja boja, različitih ljepila.

Prednosti zidnog grijanja

Prednosti zidnog grijanja

Možete li, umjesto toplih radijatora uz hladne zidove, zamisliti Vaš dom dovoljno i ravnomjerno ugrijan, a zidove pritom prazne i raspoložive da uz njih rasporedite namještaj kako bi Vam najviše odgovaralo. Pri tom da ne morate brinuti o tome da radijator zimi ne smije biti ničim zaklonjen kako bi u Vašem stanu bilo dovoljno toplo, o prašini između radijatorskih rebara ili kako prikriti ružne, debele ili izvijene radijatorske cijevi. Rješenje je u tom slučaju zidno grijanje!

Dimnjak pruža alternativu u izboru sustava grijanja

Dimnjak pruža alternativu u izboru sustava grijanja

Većina onih koji su na taj način odlučili uštedjeti na troškovima gradnje ili smatraju da bi sredstva za gradnju dimnjaka mogli i pametnije iskoristiti, vrlo brzo postanu svjesni svoje velike pogreške. Izgradnja dimnjaka povećat će ukupne troškove za svega 1%, dok dimnjak kasnije omogućava ugradnju kamin ili kaljeve peći, bilo u dekorativne svrhe ili kao dodatni izvor topline.