Savjeti - Grijanje

10 savjeta za dobro grijanje

10 savjeta za dobro grijanje

Serviseri su ovih dana iznimno zaposleni, stoga po nekada treba pričekati koji dan da zakucaju upravo na vaša vrata. Želeći si pomoći čim prije, neki su spremni pomoć potražiti i od samozvanih servisera, prijatelja i susjeda koji misle da znaju dovoljno, no to je najčešće najskuplje i najgore rješenje. Stoga bitno pripaziti na nekoliko osnovnih detalja kako vam serviser ne bi zatrebao, a troškovi vašeg zimskog grijanja ostali u granicama vaših očekivanja.

Nekoliko jednostavnih i jeftinih savjeta za smanjivanje Vašeg računa za grijanje

Nekoliko jednostavnih i jeftinih savjeta za smanjivanje Vašeg računa za grijanje

Budite svjesni uvjeta u kojima živite i pokušajte ih poboljšati. Na neke od troškova, a među njima su i oni za grijanje u zimskim mjesecima, možete utjecati svojom sviješću i jednostavnim zahvatima koji će spriječiti gubitak topline iz Vašeg doma. Na taj ćete način spriječiti nepotrebno razbacivanje novcem.

Grijanje koje štedi prostor

Grijanje koje štedi prostor

Radijator ili grijani stalak za ručnike na zidu zauzima iznenađujuće mnogo prostora – prostora koji bi se mogao iskoristiti za dodatnu sanitarnu opremu ili odlaganje stvari. Danas se na tržištu mogu naći neupadljive dvonamjenske grijalice koje mogu stati i u najmanji prostor – zidna grijalica, zagrijana polica i sl.

Grijanje i ventilacija u kupatilu

Grijanje i ventilacija u kupatilu

Ništa ne narušava užitak tople kupke ili tuširanja više od ulaska u hladnu prostoriju ili brisanja vlažnim ručnikom. Mokra koža je posebno osjetljiva na pad temperature, stoga su grijanje i ventilacija od temeljnog značaja pri planiranju, kako biste vrijeme provedeno u kupatilu, osobito tokom hladnijih zimskih mjeseci, učinili ugodnim dijelom svoje svakodnevice.

Počinje sezona grijanja

Počinje sezona grijanja

Prije prvih jesenjih kiša i pada temperature ispod 15 stupnjeva, valja se pobrinuti za grijanje i dobru izolaciju stambenog objekta. Pri tom je riječ o iznimno složenim poslovima, pa izvedbu grijanja ne bi trebalo prepustiti amaterima. Kvalificirani stručnjak radove će izvesti kvalitetnije od “majstora iz susjedstva”, a za svoj rad vam pri tom izdati jamstvo kvalitetne izvedbe, kao i jamstvo kvalitete postvaljenih uređaja koji se ne bi smjeli početi kvariti nakon kraćeg vremena.