Savjeti - Keramičke pločice

Ozljede na pločicama

Ozljede na pločicama

Pad na pločicama je vrlo česta pojava a može dovesti do ozbiljnih ozljeda pa čak i do spora sa proizvođačem. Zato smatramo da je potrebno svakodnevno održavanje pločica i time smanjti rizik od ozljeda ili eventualno sudskih troškova.

Nova opcija u Vašem domu

Nova opcija u Vašem domu

Kada je riječ o stambeno prostoru, parket je odradio lavovski dio posla. Kako je u nastajanju novo građenje kuća sa poboljšanim projektima sve se više koristi keramička pločica. Nakon ograničavanja samo na kuhinje, kupaonice sada se počinje koristiti u svakoj sobi i sve više domova.

Klase keramičkih pločica

Klase keramičkih pločica

Razmislite dobro prije kupovine. Planirajte unaprijed. Pločice koje izaberete gledat ćete možda i par desetljeća - jeftino ne znači ekonomično, najskuplje nije najbolje. Razmislite dobro šta su vaše želje i mogućnosti, upotrebite malo vaše ili tuđe mašte, pregledajte časopise za uredenje enterijera ili kataloge proizvođača pločica, tražite od prodavaca da vam poređaju par pločica, možda dobijete neku ideju. Kombinirajte malo, nisu tamnije pločice skuplje od svjetlih, za isti novac možete dobiti bezlično ili predivno kupatilo.

Kako izbjeliti pločice

Kako izbjeliti pločice

Ukoliko keramičke pločice u Vašem kupatilu više ne blistaju zbog vidljivih naslaga sapuna ili mrlja od vode, lako ih možete očistiti uz pomoć octa (kvasine).

Važne oznake i postavljanje pločica

Važne oznake i postavljanje pločica

Prilikom kupovine pločica potrebno je obratiti pažnju na slijedeće oznake koje se nalaze na kutiji ili u katalogu:

hamag logo eu logo esif logo