Savjeti - Vodovod i kanalizacija

Put do čiste vode

Put do čiste vode

Iako se kod nas redovito smatra kako je voda iz slavina, za razliku od brojnih drugih zemalja, posve sigurna i prikladna za piće, to baš uvijek nije tako. Pri tome valja spomenuti mišljenje mnogih prema kojem se voda kod nas, zapravo, mnogo ne razlikuje od vode iz slavina u (zapadnoeuropskim) zemljama u kojima se ona uobičajeno ne pije. Uz vidljiva onečišćenja u vodi (krupne čestice, mulj i sl), koja se javljaju povremeno (npr. u slučaju kvarova, velike potrošnje i sl), problem koji je uvijek i u cijeloj Hrvatskoj prisutan jest njezina visoka tvrdoča, odnosno velik udio otopljenih magnezijevih i kalcijevih soli koje na vodovodnim instalacijama i kućanskim uređajima (zagrijačima vode, perilicama rublja ili suđa i sl.) uzrokuju nastajanje kamenca, a time značajne štete i velike troškove.

Ušteda pitke vode - 3. dio

Ušteda pitke vode - 3. dio

Trošite samo onoliko koliko Vam je potrebno! Racionalnim trošenjem vode zadovoljit ćete svoje potrebe i omogućiti da svi imaju dovoljno. Ujedno, i vaši računi će biti manji: Sjetite se da put svake kapi, od izvora do Vašeg doma – dug i skup.

Ušteda pitke vode - 2. dio

Ušteda pitke vode - 2. dio

Mogućnosti uštede pitke vode Sve slavine i WC vodokotlić u domaćinstvu prekontrolirati. Ukoliko kaplje slavina brzinom od jedne kapi u sekundi, to godišnje iznosi oko 6000 l vode ili 16,5 l/danu.

Ušteda pitke vode - 1. dio

Ušteda pitke vode - 1. dio

Činjenica je da mnogi građani i kada imaju pristup pitkoj vodi neracionalno je koriste, jer ih cijena vode uopće ne motivira da je štede, a s druge strane, mnogi nisu svjesni da slatkovodni resursi vode nisu neiscrpni.

Elektro i vodovodno - kanalizacijske instalacije

Elektro i vodovodno - kanalizacijske instalacije

Premještanje električnih kablova instalacije u stanu uvijek je neophodno da radi osoba koja je kvalificirana za takve radove. Nikakve električarske ili vodovodno-kanalizacijske popravke u vašem aranžmanu nisu poželjne, osim ukoliko ste kvalificirani za tako nešto. Mala greška može prouzrokovati velike materijalne štete kako u Vašem stanu, tako i u stanovima pored i ispod Vašeg stana. Nemojte bacati nikakve otpatke u toaletnu školjku i kuhinjski sudoper ili lavabo, npr. pelene, ulošci, tamponi, papirne maramice…

<< 12 >>
hamag logo eu logo esif logo