Savjeti - Vodovod i kanalizacija

Ušteda pitke vode - 3. dio

Ušteda pitke vode - 3. dio

Trošite samo onoliko koliko Vam je potrebno! Racionalnim trošenjem vode zadovoljit ćete svoje potrebe i omogućiti da svi imaju dovoljno. Ujedno, i vaši računi će biti manji: Sjetite se da put svake kapi, od izvora do Vašeg doma – dug i skup.

Ušteda pitke vode - 2. dio

Ušteda pitke vode - 2. dio

Mogućnosti uštede pitke vode Sve slavine i WC vodokotlić u domaćinstvu prekontrolirati. Ukoliko kaplje slavina brzinom od jedne kapi u sekundi, to godišnje iznosi oko 6000 l vode ili 16,5 l/danu.

Ušteda pitke vode - 1. dio

Ušteda pitke vode - 1. dio

Činjenica je da mnogi građani i kada imaju pristup pitkoj vodi neracionalno je koriste, jer ih cijena vode uopće ne motivira da je štede, a s druge strane, mnogi nisu svjesni da slatkovodni resursi vode nisu neiscrpni.

Elektro i vodovodno - kanalizacijske instalacije

Elektro i vodovodno - kanalizacijske instalacije

Premještanje električnih kablova instalacije u stanu uvijek je neophodno da radi osoba koja je kvalificirana za takve radove. Nikakve električarske ili vodovodno-kanalizacijske popravke u vašem aranžmanu nisu poželjne, osim ukoliko ste kvalificirani za tako nešto. Mala greška može prouzrokovati velike materijalne štete kako u Vašem stanu, tako i u stanovima pored i ispod Vašeg stana. Nemojte bacati nikakve otpatke u toaletnu školjku i kuhinjski sudoper ili lavabo, npr. pelene, ulošci, tamponi, papirne maramice…

Kontrola potrošnje vode

Kontrola potrošnje vode

Pijaća voda nam je najvažnija hrana. Njen nedostatak nas odmah zabrinjava. Ne bismo željeli da proizvedena, pročišćena, kroz vodovod dopremljena voda propadne, stoga Vam preporučujemo da, s vremena na vrijeme, kontrolirate cjevovode i armature. Kvarove na slavinama i uređajima za ispiranje WC-a koji se nalaze u stanovima lako ćete primjetiti. Nemojte čekati sa njihovom popravkom, jer voda koja otiče povećava Vam račun.

hamag logo eu logo esif logo