Knauf

Knauf

Osnovne prednosti Knauf suhomontažne izgradnje:

  • mala debljina i težina pregradnih zidova
  • nema problema kod statike objekta
  • izvodi se bez štemanja zidova za instalacijske vodove
  • veća čistoća s manje građevinskog otpada
  • brzo, fleksibilno i ekonomično
  • bez sušenja, odmah se nastavlja daljnja obrada površina
  • gips jamči udobnu klimu stanovanja zbog parapropusnosti

Suha montažna izgradnja s Knauf sustavima pruža niz prednosti. Posebice na mjestima gdje je moguća pojava statičkih problema, suha izgradnja s Knauf sustavimaima pravi je spas. Male debljine i težine Knauf pregradnih zidova omogućuju jednostavnu izradu i montažu. Pored toga nije potrebno štemanje odnosno. naknadno razbijanje zidova za polaganje instalacijskih vodova, budući da se sve žice i cijevi polažu za vrijeme izgradnje u šupljinu zida ili stropa gdje ostaju nevidljive. Ovakvim radom osigurana je čistoća i ne postoji problematičan građevinski otpad. Zbog suhog postupka izrade sve se površine mogu obrađivati bez daljnjeg čekanja, a znamo: vrijeme je novac - to vrijedi naročito kod građevinskih radova. Osim toga, gips je pouzdan građevinski materijal kojime svaka izgradnja postaje pravi užitak, a dokazano poboljšava i udobnost stanovanja.

Kako bi se sve navedeno i ostvarilo potrebno je imati odgovarajući alat, spretnost, i pouzdan materijal za rad. Suha montažna izgradnja je univerzalno primjenjiv postupak građenja, od podruma do krova, od poda do stropa, kod novogradnje, te kod adaptacija i pregrađivanja. Međutim, individualno oblikovane zidne i stropne površine kuće ili stana "samo" su vidljive strane vašeg postupka. Ono što se ne vidi, ali što je za stanovnike odnosno. korisnike prostora još važnije, jest stručna i pouzdana izvedba, maksimalna udobnost i minimalno statičko opterećenje, provjerena zaštita od buke, ispitana i certificirana zaštita od požara i izvanredna toplinska zaštita. Sve to ostvaruje se na jednostavan i siguran način zahvaljujući promišljenim Knauf sustavi suhomontažne izgradnje. Jedino se vrhunskom kvalitetom i pouzdanošću sustava može osigurati dugotrajna udobnost stanovanja s reguliranom mikroklimom prostorija i umjerenom vlagom u zraku.

http://www.knauf.hr/suha-gradnja/prednosti-suhe-gradnje.aspx

Još su stari Egipćani za izgradnju i dekoraciju piramida tražili materijal koji može zadovoljiti njihove zahtjeve – morao se sastojati od temeljnih prirodnih elemenata i nakon obrade morao je zadržati svoj oblik. I pronašli su ga - gips.

U međuvremenu je prošlo 5000 godina i gips je postao građevinski standard u lakoj, brzoj i visokokvalitetnoj gradnji unutar objekta.

http://www.knauf.hr/suha-gradnja/gips-kao-gradevinski-materijal.aspx

Preko 200 milijuna godina star mineral tako je jednostavan za upotrebu da se njime gradilo i prije tisuću godina. U starom Jerihonu su još pre 11.000 godina zidovi i podovi bili gipsani, a u savršenim baroknim ukrasnim radovima koje danas s divljenjem gledamo, ovaj je materijal doživio novi procvat.

Danas se gips upotrebljava za udobnu atmosferu u stanu i kreativno uređenje prostora.

Suvremeni potrošač pored visokokvalitetnog proizvoda očekuje dokaze o zdravstvenoj sigurnosti i neškodljivosti upotrijebljenih proizvoda. Knauf već dugi niz godina ispituje svoje gipsane ploče u Institutu za građevnu biologiju (IBR) u Njemačkoj. Bez obzira što je biološka sigurnost Knauf ploča uvijek bila neupitna, smatramo da je ipak nužno kontinuirano ispitivati sva bitna biološka svojstva naših proizvoda. U Institutu IBR ispituju se biološki i zdravstveni utjecaji na čovjeka, ali i ekologičnost proizvoda kod proizvodnje i kod obrade. Prema izjavi Instituta certifikat se izdaje samo za proizvode koji "osiguravaju zdravo življenje i zaštitu okoline".

IBR- ov certifikat ekološki svjesnom potrošaču daje jamstvo zaštite od škodljivih građevnih materijala u njegovoj neposrednoj životnoj okolini i omogućuje mu izbor materijala s kojima se ugodno osjeća. Proizvođačima materijala se ovim certifikatom daje mogućnost poboljšanja bioloških i ekoloških svojstava vlastitih proizvoda.

Dodjelom Certifikata IBR za Knauf ploče ponovno je dokazano da kvaliteta i ekologičnost nisu prazne riječi, nego da to predstavlja vrlo važno područje u poslovnoj politici poduzeća Knauf.

http://www.knauf.hr/suha-gradnja/gips-kao-gradevinski-materijal/zivjeti-s-knauf-gipsom.aspx

Knauf gips kartonske ploče su suvremeni standard gradnje poslovnih i stambenih prostora koje svojim osobinama i kvalitetom omogućuju kreativno oblikovanje prostora.

One su savršen spoj tradicije i modernog: gips, građevinski materijal poznat i upotrebljavan od davnina u kombinaciji sa suvremenim tehnološkim dostignućima omogućava nove načine razmišljanja i pomake u suvremenoj arhitekturi.

Njihova je primjena moguća u svim područjima građevinarstva – svi se Knauf sustavi suhe gradnje međusobno nadopunjavaju te na taj način stvaraju potpuna i ekonomična prostorna rješenja, kako u novogradnji, tako i u sanaciji starijih objekata.

http://www.knauf.hr/proizvodi-i-sustavi-suhe-gradnje.aspx

Preko 70 godina našeg profesionalnog građevinskog iskustva utkali smo u osmišljavanje "uradi sam" proizvoda za Vaš dom čijom primjenom i vi postajete pravi kućni majstor.

Korištenje naših "uradi sam" proizvoda je jednostavno i lako, a posebnim asortimanom za čišćenje i njegu smo osigurali učinkovito odstranjivanje mrlja i bezbrižno održavanje.

http://www.knauf.hr/knauf-uradi-sam-proizvodi.aspx

hamag logo eu logo esif logo